-
Van de hinderpalen die de toegang tot huisvesting voor veel Brusselse gezinnen belemmeren, is discriminatie waarschijnlijk een van de moeilijkste om uit de weg te ruimen. Discriminatie is strafbaar, maar in de praktijk blijft het ingewikkeld om te bewijzen. Verhuurders en makelaars die (...)
-
De groei bij de sociale verhuurkantoren is opmerkelijk. Ze beheren 7000 woningen. In de afgelopen drie jaar bedroeg de jaarlijkse toename meer dan 700 woningen. Dat is het resultaat van een genereus overheidsbeleid (gewestelijk, federaal en gemeentelijk) dat erop gericht is de woningvoorraad (...)
-
Als er één sector is die het vrij goed doet op het gebied van huisvesting, dan is het wel die van de sociale verhuurkantoren. De 24 Brusselse SVK's beheren samen meer dan 6.200 woningen en er lijkt nog veel ruimte voor groei te zijn. In de afgelopen twee jaar bedroeg de jaarlijkse stijging meer (...)
-
De BBRoW eist al jaren sterke, moedige en structurele beleidsmaatregelen voor huisvesting in Brussel. Maatregelen die de huurders beschermen tegen marktmisbruik, maatregelen die het evenwicht herstellen tussen degenen die een woning bewonen en zij die ze verhuren. Een woning is niet zomaar een (...)
-
Het geld bijeenzoeken dat nodig is om de huurwaarborg te betalen, blijft een groot obstakel voor de toegang tot huisvesting. De armste personen weten er alles van. Tot voor kort kwamen vrijwel alleen de OCMW's daarbij ter hulp. Het Brusselse Gewest wilde die situatie veranderen door de (...)